Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: Parkovné
Autor: Oldřich Vlach, posláno: 31.10.2005 16:07:15:


Píšu to narychlo, tak prosím omluvte kvalitu...

Kromě vlastního dění na závodech, které se přímo týká OB, pořadatel obvykle zajišťuje (což s sebou přináší další výdaje) řadu dalších věcí, které s OB přímo nesouvisí. Vezměme například takové občerstvení. Aby pořadatel zaplatil plánování, dopravu, distribuci a úklid, přiměřeně navýší cenu. Tento princip snad nevadí nikomu.

Pak tu máme parkování a někdy také ubytování. Každý by si měl uvědomit, že se zajištěním těchto aktivit jsou TAKÉ spojeny výdaje (pronájmy, telefony, benzín,...). Tady se právě naskýtá otázka, jestli by náklady na tyto výdaje měly být vybrány také formou přirážky, nebo dotovány z jiných zisků (startovné, občerstvení, ...).

Ubytování je podle mne lepší řešit přirážkou. Každý ví dopředu cenu a může si obstarat alternativní. A je tu parkovné. Tady je asi lepší, pokud neplatí pořadatel pronájem, zadotovat to z ostatních zisků. Na Cčkách se stejně moc nevybere a vždy se najde nějaký věčně nespokojený šťoural. Také se najdu vykutálenci, kteří budou parkovat jinde. Místní pak těžko pochopí, že auta co jim blokují vjezd do zahrady sice patří závodníkům, ale vy jako pořadatel za nic nemůžete.

PS: Pro představu 20 Kč znamená (při ceně benzínu 25 Kč a spotřebě 5 litrů na 100 km) 8 km tam a 8 km zpět.


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů