Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: Reakce na takový průzkum
Autor: Jindra Hostaš, posláno: 08.11.2005 18:58:00:


I mne vyprovázel ze své zahrádky rozlobený vlastník s křikem a běžte těm organizátorům říct, ať mi sem už žádné běžce neposílají (5 dnů OB 1984 Jičín).

Na závodě v Třici jsem nebyl a tak tu jen tak tlachám. Můj názor je následující:
Zakázaný prostor má být na mapě vyznačen jedinou jednoznačnou značkou, výrazně odlišnou od ostatních ploch, pokud možno snadno dokreslitelnou. (fialová, černý hustý rastr nebo podobně) Pokud možno výrazně plně zakrývající spodní kresbu. Snad to pochopí rozběhnutá jednadvacítka a je naděje, že to pochopí i žáček.
Co se týká značky "soukromý pozemek" považuji toto označení za nešťastné a zavádějící. Pokud je pozemek ve vlastnictví fyzických nebo právnických osob (§§ nedokonalé vyjádření §§) mělo by být toto vlastnictví touto značkou označeno. To je často celá mapa. Ano vychází z toho totální nesmysl.

Proto:
1) Mapovat a kreslit tento žlutozelený sajrajt tam, kde mapař odhaduje možnost kolize s vlastníkem a je to pouze a jenom vzkaz stavitelovi. (i tréninku)
2) V pravidlech neupravovat vstup na pozemek označený touto značkou. V úvahu je zákaz překonávání plotů do takovéhle plochy.
Zákaz vstupu může být způsobený z důvodů ptáčat, šafránu, včel, pitbulů, kamenolomů...
3) Pokud je reálná možnost postupu (nikoli náhodný zbloudilec) přes tento pozemek a vlastník je opravdu neoblomný, dokreslit rukama jednoznačnou značku pro zakázaný prostor. A potom je tu možnost použít ještě "mlíko", igelitového pásu. A za tímto pásem stojící rozhodčí s páskou a digitálním foťáčkem.
- Pamatuji na diskvalifikaci štafety na mistrovství ČSSR, když vyšťavený finišmen nejmenované štafety střihnul povinný úsek do cíle, přestože soupeři nebyli na dohled.

A svět bude krásný.....


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů