Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: Koeficient na závod v nočním OB
Autor: Bestik, posláno: 31.10.2008 10:55:00:


Nechci vam obema brat iluze, ale kdyz jsem kontroloval kdo z zebricku C ziskal licenci B, tak nocni zavod s koeficientem 1,2 (toto je spravne cislo pro rok 2008) v kategoriich D12-D18 neovlivnil ani jediny zisk licence B (ty, ktere ji ziskaly by ji ziskaly i pri koeficientu 1,0) a v kategoriich H12-H18 krome jedne licence v H14 (3. vs. 4. misto) by se zisk licenci taktez nezmenil.

Nevidim tedy duvod proc system nejak zasadne menit. Zebricek je jednou z motivaci pro zaky a dorost, proc na nocni zavody jezdit (s protiargumentem, ze to tak neni, nesouhlasim). I pres obecne klesajici pocet zavodniku v techto kategoriich (srovnejte si napr. pocet zarazenych zavodnic v kategoriich D12-18 v PKZ v roce 2006 a 2008, je to cca 70 v 2006 vs. cca 45 v 2008) se na nocnich pocet drzi staly pocet ucastniku, obcas dokonce mirne rostouci. To je pro me jasny signal toho, ze system obecne funguje.

Jednou z nemene zajimavych informaci pro trenery a samotne zavodniky by melo byt to, ze MCR v nocnim OB je disciplina, kde je i pro slabsi zavodniky nejvetsi sance zisku medaile. Proto se snazime zavodniky do nocnich "nutit" (a jsme jedina oblast, ktera to de facto cilene a organizovane dela). Medaile totiz ve finale znamenaji penize pro dalsi roky.

Bodovani v kategoriich dospelych a veteranu neni v KZ vubec dulezite, takze nepovazuju za podstatne se jim zabyvat a resit koeficient na zaklade "postizenych" dospelych nebo veteranu. Predpokladam, ze tyto kategorie behaji pro radost a ne pro umisteni v zebricku.


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů