Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: RE: Cestovní doklady na 8.JKŽ
Autor: Sarka Kasparova, posláno: 04.06.2012 19:02:00:


Dobrý den, nezlobte se, ale moc Vašemu příspěvku nerozumím. Nevím přesně jak velkému počtu dětí do 15 let vašeho oddílu je díky konání závodu v zahraničí znemožněno startovat z důvodu absence vlastnictví vlastního cestovního dokladu (po 26.6.2012 se bez něho již při cestě mimo ČR neobejdou).
Podle letmého přehledu se závodů JKŽ účastní v kategoriích D,H10-14 asi 5 dětí (dvě z nich zřejmě cestovní doklad vlastní, neboť se obě dívky účastnily 3JKŽ ) z SOP.
Kalendář závodů pro rok 2012 byl dle zápisu ze Shromáždění MSKS OS konaného 7.ledna 2012 za účasti zástupců 17 oddílů bez připomínek schválen.
Embargované prostory byly zveřejněny s předstihem a tím i místa konání závodů
http://www.msksos.cz/soubory/zavody/2012/kalendar_2012_blokace.pdf
JKŽ má 9 závodů z nichž se do dlouhodobé soutěže počítá 5, což by měl být dostatečný počet.
Předpokládám, že důvodem proč některé oddíly volí místo pořádání závodu v zahraničí a stojí o spolupráci při pořádání se zahraničními oddíly je možnost podpory a využití prostředků např. z Evropského fondu pro regionální rozvoj, v rámci operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013, což je určitě přínosem nejen pro oddíly pořádající, ale i pro závodníky (viz rozpis KRN: Ceny: Závodníci na 1. - 3. místě obdrží pohár, případně plaketu a drobnou věcnou cenu .V kategorii HD10-14 bude oceněno prvních 6 závodníků .Tombola: Čas do vyhlášení výsledků vyplní tombola o hodnotné ceny).
Domnívám se, že ani oddíl SOP by případnou nabídku zahraničního subjektu na spolupořádání závodu v OB v zahraničí s možností finanční či jakékoliv jiné materiální či nemateriální podpory také neodmítnul.

Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a s nosičem dat s biometrickými údaji:Jeho vyřízení trvá přibližně 1 měsíc. Dětem do 15 let je vydáván na dobu 5 let.V případě dětí do 15 let stojí vyřízení pasu 100 Kč - žákovské kategorie jsou vypisovány od 10 let věku dítěte, takže za 100,- Kč by se dítě dalších 5 let mohlo účastnit všech závodů v zahraničí (nejen v Polsku). Máte jistě pravdu v tom, že rodič nemá povinnost dítěti pořídit cestovní doklad, ale stejně tak nemá povinnost pořídit dítěti běžeckou obuv, buzolu nebo čip (dá se bez tohoto vybavení běhat OB?)


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů