Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: RE: Porušování pravidel u kategorie HDR
Autor: Tomáš Sochor, posláno: 13.09.2012 11:30:10:


Připomínka je namístě, jen nevím, zda je to opravdu nějak naléhavé.
Bohužel Milan nenaznačuje, jak si představuje řešení. Při jeho hledání je třeba brát v úvahu i to, že hlavně na krajských závodech by mělo být hlavním cílem společné sportování rodin, a marginální odchýlení od pravidel lze akceptovat.
Já mám za to, že v kontextu závodů žebříčku C by nebylo třeba přijímat nějaká zvláštní opatření, i případná výhoda zde tískaná bude mít marginální dopad, ale je určitě pravda, že by si závodnící měly být vědomi toho, že pokud závodí jako doprovod a pak na vlastní trati, MOHOU získat jakousi výhodu.
Osobně myslím, že nejvíce může ovlivnit stavitel tratí, zejména tím, že povede tratě DH21 a DH35 (jiných se to sotva týká, resp. výše už to nebude hrát vůbec žádnou roli) tak, aby se s linií nepotkávaly jinde než na startu a v cíli. Pokud bych stavěl nějaký vzšší závod, pak bych možná zvážil i třeba jinou sběrku, případně vyloučení možnosti startu závodníků DH21 jako doprovodu před svým závodem (pak ale je třeba umožnit delší start HDR, jinak opět riskujeme, že něktěří zkrátka nepřijedou, protože společné sportování s dětmi je pro ně důležitější než sportovní výsledek.
Pokud dojdeme k většinovému nárzoru, že je třeba něčím zasáhnout, doporučoval bych, ať se přípravy nějakého rozumného opatření (zřejmě va smyslu doporučení) ujme soutežní komise MSKSOS.


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů