Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: RE: RE: RE: RE: RE: Porušování pravidel u kategorie HDR
Autor: Martin Hájek, posláno: 16.09.2012 19:41:45:


>a nebo taky v reálu, kde není sklon k podvádění (i nevědomému) by to znamenalo, že každý, kdo takhle poběží se prostě sám dá mimo soutěž!!!
>Když na MČR ve sprintu je samozřejmosti, že řada předních závodníků jde sama za HR a přizná se ke vstupu na privát, kterého si všimli až po závodě při podrobném prohlédnutí mapy. Tak u těch HDR by to mělo být naprostou samozřejmosti každého závodníka.
>Myslím, že O běžci jsou inteligentní lidé a stačí jim připomenout, že tohle je prostě "podvod". A dlouhodobé přehlížení takových podvůdků může dojít až k tomu, že v dospělosti si pak člověk vůbec neuvědomuje zásadnější podvody.....

jen malou technickou - ano každý kdo jde jako doprovod HDR má určitou výhodu pokud pak sám závodí. Ale pokud bychom zavedli diskvalifikaci nebo závodění mimo soutěž, pak tím spoustu lidí otrávíte a buď nebudou jezdit oni nebo jejich děti nebo nikdo a budou se věnovat jinému sportu.
Spíše by se mělo zrušit u HDR vyhlašování výsledků a také bych zrušil uvádění pořadí a časů. Smyslem HDR je učit děti mapu a ne sledovat jak ambiciozní doprovod pamuje a běží s vlajícím dítětem za ruku.
Martin


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů