Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: RE: RE: HDR
Autor: Mirek Hadač, posláno: 26.09.2012 01:00:49:


Tak na Silesii jsme za 5 etap narazili snad na většinu variant které mohou nastat. Pro upřesnění jen, že DH10N mají totožný model, akorát běží sami a měří se jim čas (to už je kategorie, kdy rozvoj soutěživosti je na místě).
ke Tvým bodům:
1) Rozhodně odměnit všechny HDR v cíli (a to něčím co kreativně vymyslí pořadatel. Třeba nám se osvědčilo, že jsme dávali minišmajlíky co potkávali na trati. Mračouna děcka nechtěly :) .... a to si myslím, že je nadčasovější pozitivum, je to jakési znamení, že nechci jít špatnou cestou a snažím se, abych jí nešel, abych nepotkal toho "škaredého").
Dnes, když jsou kódy a nejsou falešné kontroly, tak těch co jim chybí kontrola na trati HDR s doprovodem je hodně málo .... proto odměnit všechny (a jak jsi psal je to i jednodušší).
2) Tady u DH10N je to jasné, čas se počítá, pořadí vyhlašuje. U HDR právě to oproštění od času znamená, že doprovod (rodiče) přestává mít motivaci "spěchat do cíle" a v kombinaci s tím, že doprovod půjde do lesa po svém závodě si myslím, že je to především ku prospěchu děcka.
Osobně bych čas neuváděl, ale i na Silsce jsme "kompromisně" časy uvedli, ale neuváděli pořadí a děcka byly seřazeny (tuším) abecedně. Ten kdo chtěl se podívat, který je (rodič) musel přemýšlet. Ale aspoň i když měl nejlepší čas tak se neviděl na prvním místě. U tabule výsledku HDR stejně nebyly děcka, ale především rodiče.
3) Tuhle variantu máme zmáklou, v místech, kde bylo nutno děcka provést volným terénem byli smajlíci hustě rozmístění, aby bylo vidět z jednoho na druhého. Když je přemýšlivý stavitel, tak tento problém je vyjímečný, ale řešitelný. Tohle bych chtěl zdůraznit, že podíl stavitele na kvalitě trati "smajlikové" je zde ve srovnání se starým modelem hodně velký!!
Ale podotýkám, že smajlík není dogma. Je třeba jen rozlišit "dobře" a "špatně", může to být: zajíc/vlk, karkulka/vlk, sluníčko/mráček, Jeníček s Mařenkou/ježibaba, zákaz vjezdu/přikázaný směr, 1*/5!, zelená/červená, Hadač/Binčík :), atd. Vždy lze vymyslet něco, co má ještě druhotný výchovný kontext :)
Pokud budete chtít (myslím Vás bafíky MSK :)), tak to sepíšu v obecné rovině jako třeba "metodicky pokyn" či nějakou "přílohu SŘ", který(á) může být následně po kompetentním připomínkováni akceptován bez nutnosti "šílené diskuze" a nějakou dobu, než se vymyslí něco konstruktivnějšího, používán.


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů