Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: ... k problému, úvod, omluva, důvodová zpráva, diskusní poznámka a epilog
Autor: Jindra Hostaš MOV5901, posláno: 14.10.2012 20:19:34:


Pro uvedení na pravou míru:
Domníval jsem se, že na této platformě si můžeme dovolovat nadsázku. V divadelní hře pánů Svěráka a Smoljaka České nebe říká postava Karla Havlíčka Borovského: "Hus - mravnosti brus". Reaguje tím na vyloučení Boženy Němcové z české nebeské komise pro její (prý) nemravný život. Co bylo nemravné v době života BN ne všichni chápali jako nemravné v době života Járy Cimrmanna, nemusí se tak jevit ani dnes. Můj "epigram" mi přišel výstižný, vtipný, zkráceně poukazující na výše uvedenou myšlenku o proměnách času. Rozhodně nebyl myšlen urážlivě.

Milane. Vidím, že jsem tě urazil a to jsem nechtěl. Bylo to laciné.
OMLOUVÁM SE.

Možná tedy diskutujme na téma:

Zveřejněním "místa" závodu se daný prostor považuje za zakázaný dle Pravidel OB bodu 6.3 a jsou v něm zakázány jakékoliv pokusy o prozkoumávání terénu a trénink.

Je to kontrolovatelné? Je to prokazatelné? ... tedy pokud se takové činnosti nepřihlásí sami aktéři například na síti sítí. Má takový bod smysl? Od doby zplatnění pravidel se svět zase o kousek popohnul. Změnily se mapy, jsou lepší, podrobnější, zemský povrch se dá prozkoumat mnohými internetovými nástroji, závodní tratě jsou modernější. Podívejte se na tratě z roku 1970, 1980, 1990, 2000, 2010 to jsou věci. Valná většina závodníků dnes terénem chodí rovně (musí). Jde takové postupy efektivně prozkoumat a natrénovat v místě závodu? Podle mne ano, ale jen v místě bydliště, nebo v místě trénikového tábora.
Pochybuji, že je rozumné používat takové pravidlo v rámci kraje nebo oblasti a beze zbytku. Vždyť tu taky normálně žijeme a někteří i běháte!
P.S. Mám radost, že je závody na Kajlovci vydařily a kdybych neměl jiný program, rád bych tam byl taky.


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů