Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: RE: Nový Usain Bolt ???
Autor: martin kovařík, posláno: 31.10.2012 17:47:28:


Ten „nejrychlejší“ dotyčný byl můj syn (i když je velmi rychlý……):
-a musím přiznat, když jsem to s ním doma probíral, tak nešel celý povinný úsek, ale střihl to, což je samozřejmě porušení pravidel.
-na jeho obranu chci říct a nejen jeho (malých závodníků, kteří se s tím doposud nesetkali, že bohužel v pokynech mohlo (mělo!!!) být uvedeno, že je povinný úsek mezi kontrolou č. … a č…. atd., a osobně si myslím, že by to dodržel, jelikož by to věděl!!!
Z mapy to pořádně nešlo vyčíst (některé kategorie měly přehozená čísla kontrol, zrovna tohoto postupu) a navíc to děcka neznají (a nejen oni). A věřím, že to neudělal schválně, ale z neznalosti!!
Vím několik případů porušování pravidel při závodech sprintu, BOHUŽEL TO VZNIKÁ Z NEZNALOSTI MAPOVÉHO KLÍČE a JEHO DODRŽOVÁNÍ.
Při našem závodu, co jsme pořádali na jaře, bylo několik takových závodníků, co porušili pravidla (přelézání plotu, někteří i když byli sami v kategorii :)), běhání přes privát apod.), což jsou jasně definované ZÁKAZY!!!! V Karviné zase někteří překonávali černě olemovanou vody(tedy zákaz překonávání). A nebyly to zrovna malé děti …!!!!
Každý, než se závodů zúčastní by se s mapovým klíčem pro sprint měl seznámit (co je překonatelné a co ne).
Doufám, že to pro něho bylo ponaučení (chybu si bude pamatovat, hlavně tu značku) a bude vždy dodržovat fair-play (které je pro mě a doufám, že nejen pro mě na prvním místě)!!!
Můžu říct, že ve sportovním centru MSK jsme na mapový klíč při sprintu dělali testy (a zvláště v době olympiády probírali klíč mnohokrát) a seznamujeme děcka s klíčem, ale povinný úsek (mapovou značku) jsem malým novým závodníkům nevysvětlil. Můžu Ti slíbit, že znovu proberu s malými (mladými) a nejen s nimi, ale se všemi závodníky na příštím soustředění.
Tímto ho nechci omlouvat, to jen na vysvětlenou. A příště už bude poučen dopředu, mám na to celou zimu, abych to do něho dostal, a uměl to jako já zpaměti.
martin kovařík

PS. Škoda, že na ostatních sprintech-nikdo nestuduje mezičasy a ty rozdíly jsou daleko jasnější, do oka bijící a rozhodující-a ne u dětských kategorií !!!!!!
A klidně se podívejte na doběh, že opravdu někteří malí závodníci jsou velmi rychlí i s porovnáním s H21.
Sám vítěz H21 mi řekl, že ho nemohl doběhnout na doběhu, to jen tak mimochodem.
NEZNALOST NEOMLOUVÁ.


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů