Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: Blokace prostorů a slušné chování
Autor: Oldřich Vlach AOV7700, posláno: 04.03.2013 10:07:02:


Došlo k nemilé věci, o které jsem doufal, že v tomto sportovním odvětví nemůže nastat. Předseda SK OB Ostrava (MOV) zažádal kartografický úsek MSKSOS o blokaci prostoru, který patřil našemu bývalému oddílu (VOV - zrušen od roku 2013) a to bez jakékoli diskuse s členy bývalého oddílu VOV, natož nějakou dohodou. Pravidla MSKSOS nezahrnují postup, co se děje s blokacemi a vlastnictvím prostorů končícího oddílu, slušné chování však ano. Jelikož mne J. Kroča při podávání kandidatury na pořádání závodů na téže mapě podobným způsobem podrazil, tak jsem se pro jistotu dohodl s kartografickým úsekem, že mi dá vědět, díky Vlasto.

Doufám, že MOV od takovýchto praktik ustoupí a v kraji se podobný případ neobjeví. Mezi bývalými členy se dohodneme, co s prostory bude a nenechavcům nechť do toho laskavě nic není.

Pro členy MOVu: jak by jste se asi tvářili, kdyby jste ráno zjistili, že Čeladenku zablokoval (v souladu s pravidly) jiný oddíl, aniž vám o tom cokoli řekl? Pořádání závodů v kraji funguje mimo jiné právě proto, že se oddíly k sobě chovají slušně. Neperou se mezi sebou tudíž o prostory, kde "vlastnictví" či blokace vypršely (Bludiště, Bleška, Bobr, Dlouhá voda, Mostařanka, ...).

Slušné chování nechť je v MSKSOS stále jakýmkoli pravidlům nadřazeno.


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů