Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: RE: RE: Pravidla liniového závodu
Autor: Láďa, posláno: 11.03.2013 13:08:20:


Kdysi jsem děti trénoval, (spoustu let zpátky) a tenkrát se za špatné ražení přidávalo 5 min. za špatnou, 5 min. za chybějící, děti stresované nebyly přišlo mi, že se tu mapu i dříve naučily. Teď chodí vnučka sama, běží po fáborkách, narazí dle kódu, ale přemýšlet nemusí. Dejme jim jasné popisy, výrazné kontroly a kódy nepotřebují, jen i při tom závodě myslet. Omlouvám se za názor "dědka" .



>Souhlasím s tím, aby měli kat HD10N v popisech sledy kontrol a ražení podle kodu. Jsme rádi, že závodníci jdou do lesa sami, bez doprovodu, proč je stresovat?
>Kat. HDR mají doprovod, tam mohou přemýšlet, zda je kontrola správná. Fascinuje mě, kolik diskuse přinesla kat.HDR. Škoda, že se také v oddílech více nediskutuje o tom, jak získat do oddílu ty nejmenší a hlavně pravidelně se jim věnovat, nejenom na závodech.
>
>
>>Proč mají mít H10N a D10N v popisech sledy kontrol a HDR ne? Myslím si, že HD10N by je nemělo mít taky. Alespoň by to ty děti nutilo více přemýšlet v lese nad mapou a ne jen jednoduše razit kontroly podle kódů. Vždyť jsme tak v osmdesátých letech mnozí začínali taky. Dle mého názoru by se to mohlo ještě zvážit...


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů