Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: RE: RE: Mapa 2016 ???
Autor: Hana Š., posláno: 08.05.2016 21:08:07:


J. Juřeník dělá tréninky často na starých a neaktualizovaných mapách. Je to záslužná činnost, dělaná ale jen proto, aby se vůbec nějaké mapové tréninky v SKOBu Ostrava po letech konaly. Chodí na ně ale i začátečníci děti a dospělí, kteří nemají ty mapařské zkušenosti. Potom tedy přijde J. Juřeníkovi normální na závod nachystat mapu podobné „kvality" jako jsou ty jeho tréninkové.
V pokynech napsali: „V lese probíhá kontinuální probírka a intenzivní těžba dřeva, místy vyjeté nové cesty a nové paseky, jejichž tvar se mění podle aktuální situace v těžbě; přes aktualizaci mapy 7 dnů před závodem můžete zaznamenat při závodě drobné odchylky mapy od skutečnosti (nicméně vrstevnice se neměnily). Já jsem si v lese nevšimla ničeho výše uvedeného, zato „drobných" odchylek mapy od skutečnosti ano. Intenzivní těžba dřeva vypadá jinak. Další konkrétní věc, ke kontrole 112 – posedu se přes ten světlý hustník nedalo dostat! Proč ji tam stavitel M. Svěchota vůbec dával? Bude vložen tento závod do OB postupy?
Éra, kdy byla radost běhat na mapách SKOBu Ostrava už bohužel skončila. Dobrá mapa se bez zájmu a úsilí sama neudělá. Příští rok na dvojzávodu ŽB-M v Palkovicích apoň můžou závodníci počítat s čímkoliv a nebudou zaskočeni jako při závodě v Ženklavě.
Představitelé SKOBu Ostrava si dávají mnohem větší práci s hlídáním morálky a cenzurováním, než s přípravou toho nejdůležitějšího při závodě OB - mapy a stavbou tratí.


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů