Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: Nominace žáků
Autor: Tomáš Sochor, posláno: 15.10.2004 11:13:46:


Nedá mi to, abych nezareagoval, když už jsem tu diskusi vyvolal (mimochodem myslím si, že je docela užitečná). Možná že tomu nerozumím, ale nesouhlasím s Mirkem, když píše, že trenér má určit nominaci a ne ji vysvětlovat.
Myslím, že ve chvíli, kdy se nominace oznámí, by se měla něčím zdůvodnit, tím spíše, že se jedná o nimonaci na praktický vrchol sezóny, alespoň zvenčí se zdá, že k dobrému výsledku družstva na mistrovství celá činnost SCM směřuje. Nebo by alespoň měli nějaké konkrétní zdůvodnění dostat jednotliví trenéři, protože jinak se poněkud vytrácí motivační efekt (podle mne, i když tomu asi nerozumím, může trenér závodníka motivovat ke zlepšení právě tím, že když zlepší ..., může se třeba za rok do nominace dostat). Je to ovšem jen můj názor laika.
Krom toho mám ještě jednu výhradu, a to ke sledovaným závodům. Mám za to, že zde došlo k jistému nedorozumění, neboť v materiálech SCM z letošního jara (nevím ve kterých, nemám je i sebe) bylo mezi sledovanými závody i několik vícedenních závodů v létě, tuším že Silesia, a také Velká cena Sloveksného krasu na Silici. Proto mne teď veli překvapilo, když Martin Kovařík napsal, že sledovaným závodem byl jen dvojzávod při mistrovství na krátké trati. Myslím, že tohle by se mělo vyjasnit před sezónou a pak to pokud možno neměnit. Pokud mi k tomu někdo může poskytnout nějaké vysvětlení, budu jen rád, třeba jsem něco přehlédl.
Ještě poznámka k Ernieho příspěvku: já si nejsem vědom, že bych ve svém příspěvku nějakého závodníka zmiňoval, ještě jsem se na to, co jsem napsal, znovu díval. Pokud někdo můj příspěvek pochopil tak, že se mi nelíbí nominace, tak to jsem asi nenapsal dost jasně, nechci si hrát na trenéra SCM, nemám na to kvalifikaci, zkušenosti ani čas. Šlo mi o to, o čem se zmiňoval Mirek, který to vidí tak, že zdůvodnováním nominace se trenér zabývat nemá. Alespoň jedna konkrétní a přímá reakce, aspoň mám o čem přemýšlet.
T.S.


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů