Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: Vyjádření ke sprintu MMSK -stavitel /mapař/
Autor: Martin Kovařík, posláno: 31.10.2005 09:25:07:


Dovolte, abych se jménem stavitele a mapaře /autora mapy/ vyjádřil k diskuzi. V žádném případě jsem nikoho nechtěl zkoušet z pravidel atd.
Pro mě byla zelená pro privát /vždy i v minulosti zakázaným prostorem/, proto jsem zvolil tyto dlouhé postupy buď to, že půjdete zleva nebo zprava /postupy byly podobné, ale ne stejné/. O variantě rovně jsem neuvažoval, i když jsem věděl, že tam je mezera, kde se dá projít. A tady si myslím, že je problém, kdybych jako mapař úplně vynechal tu mezeru /průchod/ v plotě a udělal to plotem v kuse, tak by nikdo nespekuloval a šlo by se buď zprava nebo zleva. Přiznám se, že jako autor mapy jsem to tak měl udělat!!!!! /i když tam ta mezera v plotě je /. Také je pravda, co napsala Iva H., mapa byla dělaná klíčem ISSOM pro sprint platným 15. 4. 2005. Jirka Sýkora mi může potvrdit, že jsem ten klíč kvůli závodům sháněl a nakonec také sehnal.
Jako jeden z hlavních pořadatelů jsem tomu mohl zabránit ještě v pokynech!!
Je to pro mě poučení. A tímto se závodníkům omlouvám.
Nyní jsou bohužel pravidla nejednotná /neaktualizovaná/-měly by být jasně a dobře srozumitelná pro každého, pro mě byl a vždy bude privát ZAKÁZANÝM PROSTOREM!!!
Nač je teda pro závodníka rastr privátní pozemek?
To bychom pak mohli i v lesích, které jsou soukromé to nemapovat a nebo všude dát do map červené šrafy, o kterých každý ví, že je to zakázaný prostor.
A také naprosto souhlasím s tím, co napsala Iva H.
Na druhou stranu by měla existovat nějaká jednotná pravidla, která by to jednoduše specifikovala a závodníkům se nemusela motat hlava a pořadatel nemusel přemýšlet, co všechno "navíc" napsat do pokynů.
To by pak z pokynů mohla být pěkná slohová práce.
Také věřím, že v dalším roce už budou jednotná jasná pravidla!!!!!


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů