Oddíly MSKS OS

AOP AOV BFM BOV HAV
KRN KYL LOV MOV ODR
OOP SFM SIT SOP TRC
TRI VRB

Přihlášení




Příspěvkové fórum MSKS OS


[ Odepsat ] [ Seznam příspěvků ]
Název: Reakce na takový průzkum
Autor: Zdeněk Juračka, posláno: 05.11.2005 16:15:17:


Jindrovi, ale vlastně všem: ale rozlišujme přeci pozemky i vlastnictví a co na nich můžeme dělat. Taky ale souhlasím, že nadhazovat zde dodržování zákonů je silná káva. Před značkou "privat" mám respekt, ale je informativní, ne striktně zákazová, záleží na situaci. Když si půjdu zaběhat (nebo na tréninku pro ~10 lidí) fiknu to i přes NĚKTERÝ soukromý pozemek a třeba i překonám menší plot. Při závodě si to nedovolím, neboť jsem účastníkem hromadné akce, kde se předpokládá souhlas majitele pozemku a nebudu dělat problémy pořadateli, natož OB jako sportu. Ale v tomto konkrétním případě jsem šel průchodem přes školní pozemek, kde bylo i shromaždiště, takže v rámci pravidel. Reakce obíhačů chápu, jsou sice motivovány závistí, ale i smyslem pro férplej. Netěžím z toho, že snad žádný stavitel není připraven na veškerou vynalézavost a vyčůranost závodníků. Problematická místa by však měla být značena v mapě fialově spolu s tratí nebo např. přapažena páskou. Každopádně průchod musí být v mapě, je to přece obraz skutečnosti.
Domnívám se, že mapa byla v ISOM, nikoliv v ISSOM (a co jeho začlenění do pravidel v novém znění...?). Přiznávám, že už neznám nová pravidla kompletně (asi jako řidiči co mají 35 let řidičák…), ale rád se nechám poučit (je to pohodlnější :-)).
Jinak se mi také nelíbí, jak to vlastníci pozemků přehánějí, zabírají rozsáhlá území, kde se dalo ještě nedávno projít. Kdyby měli někteří blbci dost peněz skoupí celou zeměkouli.


Odepiš
Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
Název příspěvku:
Napiš pozpátku msksob:
Text příspěvku:
 
 
© Moravskoslezský krajský svaz orientačních sportů